Repair Café weer open 14 oktober 2023

Repair Café weer open op de Mauritslaan

Het Repair Café gaat op 14 oktober weer fysiek open op de Mauritslaan 55.

Nadat het Café ruim een jaar gesloten was in verband met de verbouwing van het gebouw aan de Mauritslaan, kunnen mensen reparaties weer brengen op de tweede zaterdag van de maand tussen 9.00 en 13.00u. De deskundige mannen en vrouwen van het Repair Café zitten dan klaar voor het repareren van onder andere elektrische apparatuur, textiel of een eenvoudige reparatie aan fiets, rollator en kinderwagen. De bedoeling is dat de eigenaar van het te repareren voorwerp zelf meekijkt of meehelpt, waardoor er ook wat te leren valt.

De vrijwilligers van het Repair Café hebben het afgelopen jaar overigens niet stilgezeten, want men kon reparaties aanmelden via de website. Velen wisten via deze weg toch kapotte stofzuigers, koffiezetapparaten, lampen, deurbellen, staafmixers, naaimachines, weegschalen, enzovoort te laten repareren. Via de website aanmelden is echter vanaf heden niet meer mogelijk.

Het Repair Café werkt mee aan een circulaire economie. Door reparatie kunnen spullen langer mee gaan, waardoor  grondstoffen en energie gespaard worden. Daarbij is het in deze dure tijd fijn wanneer u niet meteen iets nieuws hoeft aan te schaffen wanneer er een kleinigheid kapot is aan een voorwerp. Dus: repareren is goed voor het milieu én de portemonnee.