Gezellige aanloop Repair Café op zaterdag 9 maart

Terwijl het buiten enigszins onstuimig weer was, wisten diverse mensen met kapotte apparaten de weg te vinden naar de Kerkweg-Oost 159.
Verschillende gereedschappen zoals een boormachine, slijptol en accutol werden ter reparatie aangeboden. De eigenaars van het aangebodene keken geduldig toe of hielpen zelf een handje mee.
Regelmatig worden naaimachines ter reparatie aangeboden. Eén van de machines werd deze keer door de dames van de textielafdeling zelf ter hand genomen. Met een beetje naaimachine-olie werd de vastzittende knop weer draaiend gemaakt. Zo zie je maar dat ook deze vrijwilligers van alle markten thuis zijn!
Deze ochtend zagen onze reparateurs al diverse ‘vaste’ klanten, die al meerdere keren met iets dat niet meer werkte langs zijn geweest.
Helaas kon van de kapotte klok alleen de grote wijzer weer werkzaam gemaakt worden, maar de kookwekker kon hersteld weer met de eigenaar naar huis.

Overigens is er nu op de afdeling textiel een drietal dames die paraat staan voor alle kleine klusjes aan kleding en stof. Bij de afdeling fiets kan óók een eenvoudige reparatie aan een rollator of kinderwagen worden verholpen.