13 november, ook kleine fietsreparaties bij het Repair Café

Zaterdag 13 november zitten de vrijwilligers van het Repair Café vanaf 9.00u weer klaar om reparaties uit te voeren. Een stofzuiger, koffiezetapparaat, wekker, speelgoed of boormachine, van alles wordt door de kundige handen van de reparateurs onder handen genomen en vaak hersteld. Tevens is het mogelijk kleine herstelwerkzaamheden aan kleding of ander textiel te laten uitvoeren. De bezoeker zit aan tafel bij de reparateur en wordt zo veel mogelijk meegenomen in het reparatieproces, waardoor hij of zij hier ook het één en ander over leert.

 

Problemen met de fietsverlichting kunnen samen met de fietsreparateur worden aangepakt. Want nog steeds rijdt een groot deel van de fietsers zonder verlichting, met alle risico’s van dien. Ellende kan voorkomen worden door te zorgen voor werkbare verlichting én deze daarna ook aan te zetten. De afdeling ‘fiets’ doet ook reparaties aan bijvoorbeeld rollators of kinderwagens.

 

Repareren voorkomt meer afval, is dus beter voor het klimaat en spaart de portemonnee. Zo’n 70% van de reparaties bij het Repair Café slaagt. Voor de reparaties wordt slechts een donatie als bijdrage in de onkosten gevraagd.